"Det bedste gammeldags modnet kød du nogensinde har smagt"


Maj 2014. Så er det blevet tid til at åbne for det årlige salg af Limousine kød fra Nældesødal

9. maj 2014 af admin

Selvom netop i år skulle vi måske hellere kalde os ”Regnbuegården”

Grundstammen i vores kødkvægsbesætning er naturligvis stadig Limousine kvier, men i år har vi udvidet tidligere års eksperimenter med flere andre racer.

Vi har således i år både Black Angus, Charolais, Hereford og krydsning af Hereford og Limousine. Lysebrune, sorte, hvide og grå farver på foldene. Alle flotte dyr

Alle gode kødkvægsracer med forskellige karakteristika. Måske kan man sammenligne med forskellige typer af rødvinsdruer. Alle gode men smag og behag er forskellig.

Sidste år havde vi udsolgt meget tidligt og kunne have solgt 2-3 dyr mere. I år har vi et dyr mere til salg, men det er næppe helt nok til at klare efterspørgselen. Det er imidlertid hvad jeg føler, at størrelsen på vores græsjord, 14 Ha, kan bære.

Når man som på Nældesødal dyrker jorden økologisk så har man naturligt meget lavere udbytter på græsfoldene. Vi kan derfor kun have ca. 1/3 så mange dyr per Ha græsmark som i traditionel landbrug. Vi kan heller ikke vande, så vi må også tage højde for evt tørkeperioder med mindre foder.

Som altid skal du bestille via formularen på vores hjemmeside under menuen bestilling.

Kødet er klart, efter endt krogmodning til okt/nov. 2014

 

pic


Billedet viser sidste år flok af Limousine kvier der har været nede at drikke i Nældesøen




Se flere nyheder:
Kalenderen siger det er forår
Så starter sæsonen på Nældesødal 2016.
Dyrene er kommet på græs på Nældesødal. Maj 2015
Maj 2014. Så er det blevet tid til at åbne for det årlige salg af Limousine kød fra Nældesødal
Så har vi købt kvie kalve til sæsonen 2013
Så er det også betalt
Så kom dyrene endeligt på græs
Så har vi købt nye kalve til udsætning ultimo april
Ny sæson på vej
Efteråret er kommet og græssets vækst er næsten stoppet.
Nyt fra Nældesødal.dk
Ny gårdhund