Vi har været ude, og  købe nye kviekalve  som vi,  som vejret i øjeblikket arter sig, forventer  at lukke ud på græs d. 5 maj.
I år har vi 14 dyr til salg 1 færre end sidste år.
Som altid ændres der hvert år på en eller anden måde på betingelserne for at drive smålandbrug i Danmark.
Nu er der indført en slagtepræmie for, at slagte dyr i Danmark, inden de bliver 12 måneder.
Baggrunden er, at tusindvis af tyrekalve af malkekvægsracer bliver slået ned kort efter fødslen, fordi det ikke er rentabelt, at fede dem op til slagtning. Med det nye statstilskud bliver det så mere rentabelt, for mælkeproducenter at opfede malkekvæg til slagtning.
Den utilsigtede bivirkning er desværre, at for mange dyr bliver slagtet for tidligt, inden de optimale 20-22 måneder, og  at prisen på levende kødkvægskalve som vi efterspørger, er steget markant. Det er fordi flere nu vælger, at beholde kalvene, og slagte kalvene  inden de bliver 12 måneder, mod at få præmien frem for at sælge dem til videre opfedning i besætninger som vores.
Men heldigvis skaber det da også lidt flere arbejdspladser i ministeriet, som skal administrere endnu en bureaukratisk støtteordning til landbruget.
Vi åbner nu for salget af kød fra fritgående kødkvæg, til levering okt/november 2016. Som altid er princippet først til mølle, og som altid forventer vi, at have udsolgt på et par uger.
Priser og betingelser fremgår af hjemmesiden, som også er det eneste sted, hvor vi kan modtage en bestilling.
Husk at kød fra fritgående dyr, giver en god smag i munden.
Med venlig hilsen
Henrik
Nældesødal