Kalenderen siger at det er forår
Det betyder, at vi lukker nye kalve ud på overdrevene omkring Nældesødal. 13 nye dyr i år af forskellige racer, skal de næste 6 måneder være naturplejere på den fredede jord ned til Nældesøen syd for vores gård Nældesødal.
Konceptet er det samme som de sidste 7 år. Vi tilbyder private, via hjemmesiden, at købe et ¼ eller et ½ dyr af forskellige kødkvægsracer, som har græsset frit på vores marker og som er opdrættet økologisk på det naturlige og varierede foder som de selv finder. Det er primært det nye nordiske køkken, med det ukrudt som er i sæson og blomster i maden.
Som altid tilbyder vi også en såkaldt pistol udskæring af et ½ dyr. Dvs at man kun får ryggen og bagenden af dyret. Forenden, altså bryst, bov tykkam mm. sælger vi som superkvalitet hakket oksekød.
Vores kød er som altid traditionelt krogmodnet i 12-14 dage. Men i år tilbyder vi også, efter flere års eksperimenter, at man mod tillæg kan få hængt sit kød endnu længere.
Der kan være flere argumenter for eller imod længere hængetid. Kødet bliver ikke mere mørt end de unge dyr allerede er efter 14 dage. Det er primært smagen og teksturen som ændre sig. Men smag og behag er forskellig. Nu er tilbudet der.
Se menupunktet modning af kød her på hjemmesiden for argumenter for eller imod, at modne kød længere tid.
Vi sælger også hakket kød i poser af min 5 kg. Dyrene slagtes og finparteres i slutningen af oktober. Er du interesseret, så skal du bestille hurtigst muligt. De fleste år er der udsolgt i løbet af et par uger, fra vi åbner salget i Maj.
Husk at kød fra fritgående dyr giver en god smag i munden.