"Det bedste gammeldags modnet kød du nogensinde har smagt"


Nyt fra Nældesødal.dk

15. juni 2010 af admin

Kalenderen siger at det er sommer men termometeret noget andet.

Græsset er kommet ca 3 uger senere i gang i år, på grund af den meget hårde vinter og de store snemængder.

Vi har derfor også udskudt at sætte kalvene ud på græs med ca 2 uger for at sikre at græsset var kommet godt igang og at der var mad nok. Men sidste uge af April fik vi igen 16 kviekalve ud på foldene og som sædvanligt er det en ganske særlig oplevelse at se dyrene på græs efter en lang vinter i løsdriftstalden.

Som noget nyt i år har vi valgt at lade kalvene beholde deres horn. Tidligere har vi foretrukket at få dem afhornet for, at de ikke skulle skade hinanden. Men af dyrevelfærds hensyn prøver vi nu at undgå dette. Flere mener, at nå de har så meget plads som de har på Nældesødal, 1 kreatur per Ha mod normalt 3, så behøver de ikke slås. Håber det går godt.

Som noget nyt i år sælger vi også såkaldt ”Pistol” udskæring dvs. Kun ryggen og bagenden hvor de fineste udskæringer findes. Pris 80 Kr/kg.

Vi sælger naturligvis stadig ¼ eller ½ dyr samt hakket kød, til 59 Kr/kg.

Vi har også et nyt slagteri i år, som ligger tæt på det tidligere i Slangerup så vi stadig kun har få min transport til slagteriet.




Se flere nyheder:
Kalenderen siger det er forår
Så starter sæsonen på Nældesødal 2016.
Dyrene er kommet på græs på Nældesødal. Maj 2015
Maj 2014. Så er det blevet tid til at åbne for det årlige salg af Limousine kød fra Nældesødal
Så har vi købt kvie kalve til sæsonen 2013
Så er det også betalt
Så kom dyrene endeligt på græs
Så har vi købt nye kalve til udsætning ultimo april
Ny sæson på vej
Efteråret er kommet og græssets vækst er næsten stoppet.
Nyt fra Nældesødal.dk
Ny gårdhund