Vi sælger kun ungkvægs kød, fra unge kødkvægs kvier på 15-20 måneder. Betegnelsen kvie, dækker over en ko som endnu ikke har fået en kalv.
Vores kød koster 84,75 Kr. per kg.
Dog ved pistol udskæring 130,00 Kr. per kg. Slagtet vægt. Afhentet på slagteriet.
Hvis du ønsker at hænge dit kød en ekstra uge så tillægges 10% til prisen på kødet for at dække øget omkostninger til kølehus, vægtreduktion og øget svind ved partering.
Hakket kød med 5-6% fedt indhold, pakket i poser af 5 eller 10 kg. 84,75 Kr. per kg. Afhentet på slagteriet. Vores hakke kød (fars) er af en super kvalitet. Dels er det krogmodnet kød. Dels er vores hakke kød ikke rester og afpuds. Det er det helt reelle kød såsom spidsbryst, bov eller tykkam som bliver tilovers når vi sælger en 1/2 kvie som pistol udskæring. Prøv det.
Der medfølger og faktureres altid 2 kg indmad, dvs hjerte, lever, hale tunge etc. fordelt af slagteren, per 1/4 kvie eller 4 kg per pistol udskæring. Hvis du ikke ønsker at medtage dette så lad det blot blive på slagteriet. Hvis du ikke får det tilbudt skal du selv spørge efter det du ønsker hos slagteren.
Kød skal afhentes på afhentningsdagen, som ikke kan ændres. Ikke afhentet kød vil blive faktureret til fuld pris.
Slagtet vægt betyder efter slagtning og efter tørmodning (traditionel krogmodning) i 15-23 dage. I modningsperioden fordamper ca. 1 % af kropsvægten om dagen. Modsat kød som modner i vakumpakker, betaler du ikke for dette. Andre taler om afregning efter levende vægt. Hertil medregnes knogler, blod, skind, kranie mm.
Ungkvæg er efter vores mening den bedste kombination af struktur og mørhed fra kalv, og smag og fylde fra oksekød. Alle slagtere er enige om, at kviekød kvalitetsmæssigt er klart det bedste. Men meget af det kød som spises kommer fra stude, kastrerede tyre, da man jo som regel beholder køer til avl eller mælke produktion.
Det ringeste kød man kan købe, er desværre det som der sælges mest af i Danmark. Nemlig kød fra malkekvægs racer og dyr som har fået 4-5 kalve i deres livstid og produceret 10 tons mælk om året. Når dette “produktionsapparat” er udtjent så bliver den fedet op i få måneder på protein kraftfoder og slagtet. Ikke mærkeligt, at mange er utilfreds med kvaliteten af masseproduceret dansk supermarkedskød
Faktura bliver fremsendt på mail, med bankdetaljer, når jeg kender vægten af den mængde kød som du har modtaget. Betalingsbetingelser er kontant.
For spørgsmål, ring til Henrik mobil 2224 9320 eller mail Henrik@Nebbio.com