Danske slagterier øger priserne på oksekød, og dermed rammer priserne det højeste niveau nogensinde.
Samtidig kan Danish Crown melde udsolgt, når det kommer til oksekød. Det markedsledende slagteri øger nu afregningspriserne til landmændene med yderligere 75 øre per kilo, og det betyder, at priserne er steget med 50 procent på bare et år.
Det skriver Finans.
Det vil også kunne markeres hos forbrugerne, når de køber oksekød i supermarkederne. Priserne på oksekød har længe været presset, blandt andet fordi efterspørgslen nu stiger, mens udbuddet er faldet, idet importen fra udlandet faldt markant under coronakrisen, og dermed påvirkede, at produktionen af oksekød blev lavere.
»En stor ubekendt er forbrugernes reaktion på den voldsomme inflation. De stigende priser kan gå ud over salget af de dyreste udskæringer. Det kan også sænke det totale forbrug, fordi forbrugerne blive mere opmærksomme på at undgå madspild,« vurderer Finn Klostermann, administrerende direktør for Danish Crown Beef, til Finans.